Промотирайте вашия бизнес онлайн
SEO цениЦени за SEO оптимизация

Цени за SEO на SEO визия

 

Нашите услуги могат да се разделят най-общо на нискобюджетни и нормално бюджетни в зависимост от предлаганата цена за SEO услуга. 

 

Нискобюджетни услуги

 

Повечето нискобюджетни услуги са подходящи за тези, които искат сами да работят по оптимизацията на своя сайт.

 

Ако Ви е необходим бърз отговор на въпроси, свързани с оптимизацията на вашия сайт или имате собствен ресурс за SEO поддръжка на сайта, тогава SEO консултацията е добро решение, за да получите максимално точни и конкретни съвети от специалист в областта.

 

SEO анализът на сайт помага да се ориентирате бързо в това как стоят нещата от SEO гледна точка с Вашия сайт и какво би могло да се направи по-добре.

 

При поръчка на SEO проект Вие получавате не само подробен SEO анализ на Вашия сайт, а и план с конкретни стъпки за бъдеща работа по оптимизирането му. Ние Ви предупреждаваме за евентуални грешки, от които да се пазите и препоръчваме правила към които да се придържате.

 

SEO услуги с нормален бюджет

 

Ако искате сайтът Ви да е със SEO ориентирано съдържание и без технически проблеми по отношение на търсачките, то изберете услугата вътрешна SEO оптимизация.

 

Новите тенденции в алгоритмите на Гугъл за оценка на даден сайт дават все по-голям превес на съдържанието и техническите му характеристики, с което ролята на вътрешната SEO оптимизация става все по-голяма и по-отговорна.

 

Работата по on page SEO e задължителна и при цялостната SEO оптимизация на сайт, при която се включва и допълнителна месечна SEO поддръжка на сайта и се постигат гарантирани резултати в класирането по определени ключови думи.

 

Гарантирани резултати се постигат единствено при ползване на услугата цялостна SEO оптимизация, при която се работи постоянно и се носи пълната отговорност за класирането на сайта. Гаранции не се дават единствено в случаите, когато трети лица се намесват в работата и предприемат допълнителни действия с цел оптимизиране на сайта, без наше знание и съгласие.

 

За по-бързи и моментални резултати в класирането добър вариант е услугата Адуърдс кампании, с която се цели увеличаване посещенията на сайта още преди да се е появил ефекта от неговата SEO оптимизация.

 

Услугата SEO обучение включва предаване на знания и опит от наши специалисти, с което обучения персонал поема изцяло SEO оптимизацията на сайта.

 

Отделни SEO услуги

 

За целите на SEO оптимизацията често се налага използването на допълнителни отделни SEO услуги.

 

Когато съществува проблем с настоящия сайт или се налага да се създаде допълнителен към основния продуктов сайт за повече трафик, може да ползвате услугата изработване на нискобюджетен уеб сайт.

 

При поръчка едновременно на уеб сайт и неговата SEO оптимизация се ползва промоционалната услуга Пакет Уеб сайт и SEO с отстъпка в цената.

 

За целите на SEO оптимизацията е необходим SEO копирайтинг и Линк билдинг, с който се изграждат външни линкове към Вашия сайт с публикуване на тематични статии в авторитетни сайтове.

 

SEO визия предлага и други възможности за SEO оптимизация, като се стремим да сме гъвкави, за да можем да предложим оптимално решение, строго индивидуално за всеки различен проект.

 

Защо SEO оптимизацията става все по-скъпа услуга

 

Оптимизацията за търсачки винаги е била скъпо струваща услуга, дори в далечната от гледна точка на развитието на SEO година 2005, когато с малко повече повторения на ключовата дума и няколко линка се постигаше първа позиция в Гугъл.

 

От тогава до ден днешен цените за SEO оптимизация, както и бюджетите, които фирмите отделят за SEO, постоянно нарастват. В световен мащаб, средната цена за SEO оптимизация на англоезични сайтове през 2013 година се оценява приблизително на 1800 долара или 2700 лева на месец. Ето и някои други интересни данни, предоставени от проучването на Rank Executives

 

  • Минимална цена за SEO - 750 долара на месец
  • Средна цена за SEO - 1800 долара на месец
  • Цени за SEO консултации - от 100 до 250 долара на час 

 

Що се отнася до локалното SEO, или оптимизацията на сайт за конкретен град или регион, според проучване на BrightLocal средната цена за локално SEO за 2013 година в световен мащаб е около 800-1000 долара, или приблизително 1200-1500 български лева на месец.

 

 

Когато говорим за цени на SEO оптимизация, обаче, трябва да отчитаме и факта, че SEO оптимизацията е инвестиция с много висок процент на възвращаемост. Значението на SEO за развитието на всеки един бизнес вече е толкова голямо, че за сериозна дейност е почти немислимо да не се инвестира в SEO.

 

Това се отнася не само за привличането на повече клиенти, но и най-вече за изграждането на авторитет на бранда, фирмата и сайта.

 

Днес, за разлика от 2005 година, SEO оптимизацията от проста техника се е превърнала в доста сложна наука, почти изкуство. Необходим е огромен творчески потенциал, особено за класиране на сайтове във високо конкурентни ниши.

 

Всичко това се налага поради две причини:

  • Огромната конкуренция в Интернет, която нараства в почти геометрична прогресия
  • Постоянното усъвършенстване на алгоритъма на Гугъл, Бинг и другите търсачки, което прави невъзможно използването на автоматични методи за SEO

 

Борбата на Гугъл с уеб спама стига до там, че алгоритми като Панда и Пингвин стават почти постоянно действащи. Над 200 са малките промени в алгоритъма на Гугъл за година. Така че оптимизаторите трябва добре да познават и следят огромен брой фактори в алгоритъма на Гугъл  и цялата работа да е съобразена с тях.

 

Изграждането на външни линкове вече е немислимо да става автоматизирано. Линк билдинга вече е сложен процес на внимателно проучване, планиране, контакти и преговори, което  изисква огромен ресурс от време и средства.

 

Всичко това означава, че е най-добре внимателно да прецените предложенията на всеки професионалист в бранша и да не се съблазнявате от големи обещания за малко пари.